Nincs engedélyezve a javascript.
Ízek életre-halálra
Ár:
2392 Ft
(Bolti ár:
2990 Ft)
Megtakarítás:
20 %
Szállítás:
1 munkanap

Kosárba teszem

Bauermeister, Erica
Ízek életre-halálra
Lillian, az elismert séf gyerekkora óta a legtöbb időt a konyhában tölti, hogy megfejtse az ételek szívet-lelket gyógyító és emléket idéző titkait. Hogy ezt a tudást és a főzés szeretetét átadja másoknak is, főzőtanfolyamot indít az éttermében.
Minden hónap egyik hétfő estéjén nyolc tanítvány gyűlik össze. Köztük van Claire, aki a kisgyerekei mellett igyekszik ismét rátalálni önmagára; Tom, az ügyvéd, akinek az életét felforgatta a gyász; Antonia, az olasz konyhatervező, aki nemrég költözött Amerikába; Carl és Helen, az idős házaspár, akiknek a kapcsolatuk olyan fordulatokat is rejt, amelyeket a csoport többi tagja álmában sem sejtene. Valamennyien azért érkeztek, hogy megtanulják a Lillian lélekkel teli fogásai mögött rejlő művészetet, ám gyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy a konyhán túl is keresik a receptet valamire.
Lillian olyan ételek elkészítésére tanítja meg őket, amelyek aromája és technikája nem hagyja érintetlenül életük rejtett zugait sem. Így lassanként, egymás után változtatja meg őket mindannak az íze, illata és textúrája, amit maguk alkotnak...
(3 értékelés)
Pozsonyi Eszter
2012. március 21.
könyvblogger
"Számomra remek kikapcsolódást nyújtott a kötet két tanulás között. Sorait olvasva kedvet kaptam egy főzőtanfolyamhoz is, de ahhoz is természetesen, hogy kirohanjak a konyhába, és valami igazi gasztronómiai csudaságot műveljek."
moly.hu
2012. március 21.
olvasói vélemény
"Ezt a könyvet még tényleg nem olvasta senki??? Embertársaim, könyvszeretők, ezt nem hiszem el! Ez a könyv csodás és fantasztikus és nagyszerű és mesebeli és valós és romantikus és édes és keserű és minden-minden-minden-minden!!! Íze van, illata, tapintása, mélysége, csodája. Milliószor felülmúlja...